Vis

 

 

Home

O nama

Smještaj

Cjenik

Lokacija

Otok Vis

Foto

 

Grad Vis

Višegodišnja izolacija i loša prometna povezanost uzrok je anonimnosti i nevelikog turističkog značaja za otok Visa kao turističku destinaciju.

Otvaranjem otoka za strane državljane 1989. god. otok proživljava pravi procvat.

Danas otok Vis, očuvanih prirodnih resursa ima dobar temelj na kojem gradi buduću turističku ponudu.  

Ono što predstavlja otok Vis je čisto i prekrasno more, brojne uvale, šljunkovite i pješčane plaže, skrivene "vale" do

kojih se "malo teže stiže". Sačuvavši svoju ljepotu prave su oaze mira i možda najveća vrijednost otočke ponude. Brojni restorani od luksuznih do tradicionalnih konoba u samom centru grada Visa ili u atraktivnim uvalama privući će Vas lokalnim specijalitetima i ugodnom atmosferom.

Copyright © INFO-VIS.NET

 

Ako odlučite napustiti obalu, desetak kilometara u unutrašnjost otoka nudi Vam se nekoliko seoskih domaćinstva koji ne zaostaju ni u kvaliteti spravljanja bogatih autohtonih specijaliteta, a oduševit će Vas i gostoprimstvo kojim će Vas dočekati domaćini. 

 

Otok vis, bogat povješću nudi posjetiteljima mnoge spomenike od antičkog do novijeg doba. Ostaci antičkog grada, rimske terme, isejska nekropola, mnogi renesansni ljetnikovci, crkvice, a iz novijeg doba i Titova špilja svjedoče o burnoj prošlosti otoka i nude Vam prilike za brojna razgledavanja i izlete. 

Poznati prirodni fenomen Modra špilja na Biševu koju ljeti posjećuju turisti izletnici iz cijelog svijeta, zatim Zelena špilja na Ravniku i Krajicina špilja na Visu čekaju da ih otkrijete i upoznate njihovu čudesnu ljepotu.

 

Za one goste koji aktivno provode svoj odmor otok Vis nudi raznovrsne sportske sadržaje i mnoge izlete. Tokom ljeta u gradu Visu organizirano je "Kulturno ljeto" s bogatim kulturno-umjetničkim programom.

 

Kazališne predstave lokalnog društva, predstave renomiranih imena Hvatske estrade, zatim razni koncerti raznovrsne glazbe od klasične preko jazz-a, rock-a do klapskih nastupa uljepšat će Vaše tople večeri na Visu.

 

Večeri ozbiljne glazbe održavaju se na atraktivnim lokacijama, malim trgovima, crkvicama, u dvorištu stare tvrđave, Batarija,  jazz i rock večeri ispred popularnih kafića na otvorenom prostoru.

 

Dobro došli na otok Vis

 

Privatni smještaj obitelji Čengić  -apartmani “Snjeguljica” , otok Vis

 

 

Home - O nama - Smještaj - Cjenik - Lokacija - Otok Vis - Foto

 

Copyright © 2008. INFO-VIS.NET online. All right reserved.